- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- تامین مالی جمعی در مدیریت شهری
آخرین مقالات
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
تامین مالی جمعی در مدیریت شهری
تامین مالی جمعی در مدیریت شهری
بدون شک زیرساختهای شهری مایه حیات شهرها هستند. درحالی که جوامع از سیستمهای حمل و نقل شهری، فضاهای عمومی و پارکها، سیستمهای آب و فاضلاب و شبکههای انرژی سود برده و تحت تأثیر قرار میگیرند، افراد جوامع شهری مشارکت محدودی در توسعه، نوسازی و بهسازی این داراییهای زیرساختی دارند.
ابزار تامین مالی جمعی میتواند به تامین مالی پروژههای کوچک شهرداری (مانند رویدادها، فضاهای سبز، نگهداری از امکانات تفریحی عمومی) و همچنین ساخت امکانات رفاهی دارای درآمد به شهرداریها کمک کند و همچنین شهروندان را در امور شهری، محافظت و نگهداری از اماکن سهیم کند.
تامین مالی جمعی برای انجام پروژههای زیر ساختی شهری میتواند منافع زیر را در پی داشته باشد:
· میتواند شهروندان محلی را در یک سرمایهگذاری مدنی مشارکت دهد.
· باعث افزایش اراده سیاسی برای حمایت از توسعه زیرساختها خواهد شد.
· پروژههای زیرساختی کوچک را به سرعت تامین میکند.
· تامین مالی جمعی جایگزین برای ساختارهای تامین مالی سنتی در توسعه مناطق شهری نیست و میتوان از آن به عنوان مکانیزم تامین مالی اضافی در طول هر مرحله از پروژه و یا به عنوان ابزاری برای تامین مالی پروژههای کوچک استفاده کرد.
همچنین ابزار تامین مالی جمعی در حال حاضر با چالشهایی روبهروست که با مشارکت نهادهای بزرگ مانند شهرداریها میتوان به مرور، با جلب اعتماد عمومی، در آیندهای نزدیک مشارکت افراد بیشتری از جامعه شهری را برای مشارکت و سرمایهگذاریهای بزرگتر برای پروژهها تشویق کرد. از جمله این چالشها عبارت است از :
· تامین مالی پروژههای بزرگ زیربنایی به علت سقف مجاز تامین مالی جمعی در حال حاضر با محدودیت مواجه است.
· تامین مالی جمعی برای پروژههای زیرساختی در حال حاضر نیازمند منابع قابل توجهی (پول و زمان) است.
· با توجه به جدید بودن مفهوم تامین مالی جمعی در اکوسیستم سرمایهگذاری کشور، اعتماد عمومی هنوز به این حوزه جلب نشده است.
شهرداریها میتوانند با سرعت بخشیدن به مراحل صدور مجوز، اتصال تیم با سایر شرکای کلیدی، استفاده از کانالهای ارتباطی و بازاریابی رسانهای و غیره از طرحها حمایت کنند.
تجربههای تامین مالی جمعی موفق برای پروژههای شهری در دنیا:
مجسمه آزادی با تامین مالی 102 هزار دلار با مشارکت 100 هزار نفر از شهروندان ایالت متحده
مرکز اجتماعی گلینکوچ در آلمان با تامین مالی 800 هزار یورو. این پروژه شامل جایگزینی یک مرکز اجتماعی قدیمی با یک مرکز جدید بود. هدف اصلی تبدیل یک "آلمان فرسوده" به یک مرکز اجتماعی معاصر کارآمد با محوطههای بیرونی زیبا بود.
برج Bacata BD کلمبیا با تامین مالی 240 میلیون دلار؛
این فراخوان تقریبا 3800 شهروند کلمبیایی را برای مشارکت با میانگین سرمایهگذاری 69000 دلار جذب کرد.
پل هوایی لیورپول با تامین مالی 40 هزار یورو؛
مأموریت این پروژه جلوگیری از تخریب پل لیورپول با شعار ما لیورپول را میسازیم، بود.
Money Sunny ارائه 1232 چراغ خورشیدی به خانواده های منطقه Copperbelt زامبیا؛
این ابتکار منجر به صرفهجویی در هزینه انرژی معادل 149072 دلار آمریکا خواهد شد. (یعنی 121 دلار آمریکا به ازای هر خانواده.)
این مورد نشان میدهد که سرمایهگذاری جمعی میتواند برای حمایت از طرحهای وام در بخش انرژیهای تجدیدپذیر استفاده شود. پروژههای متمرکز بر آب و هوا به طور خاص سرمایهگذاران را جذب میکند و میتواند برای حمایت از فعالیتهای نوسازی شهری موجود استفاده شوند.
یافته حاصل از تجزیه و تحلیل دقیق مطالعات موردی نشان میدهد که تامین مالی جمعی مدنی در عرصه نوسازی شهری نسبتا جدید و رو به رشد است. همچنین نشان میدهد که موفقیت سرمایهگذاری جمعی به طور معمول تحت تأثیر اندازه یا دامنه پروژه نیست.
در نهایت گفتنیست پیشرفت این پروژهها در حوزه مدیریت شهری موجب توسعه و زیباسازی شهرها شده و سکوی تامین مالی جمعی کارنکراد مشتاقانه از این ایدهها استقبال میکند.
برای مشاهده جدیدترین طرحهای تامین مالی جمعی به سکوی کارنکراد مراجعه کنید.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟