- صفحه اصلی
- اخبار و مقالات
- مصاحبه اختصاصی کارن کراد با جناب آقای عباس فدایی
آخرین مقالات
- صدای تعهد از کارنکراد؛ 100 طرح موفق در مسیر تحول اقتصادی
- پیوند نوآوری و سرمایهگذاری در صنعت خودرو
- فرآیند سرمایهگذاری، اجرای طرح و تسویهحساب با سرمایهگذاران
- سند ملکی، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
- چک، یکی از وثایقی که از متقاضیان جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی دریافت میشود
آخرین طرحهای سرمایه گذاری
مصاحبه اختصاصی کارن کراد با جناب آقای عباس فدایی
یک معرفی مختصر از خودتان بفرمایید؟
با درود بیکران، عباس فدائی هستم و در رشته اقتصاد در دانشگاه ایست کارولینای آمریکا تحصیل نمودهام.
در چه حوزهای فعالیت میکنید؟
از سال ۱۳۹۰، در زمینه اعتبارسنجی مشتریان حقوقی و حقیقی بانک اقتصاد نوین فعالیت داشتهام. در این مدت به بررسی ظرفیت اعتباری تسهیلات ریالی، ضمانتنامه و اعتبار اسنادی بیش از ۳۰۰۰ شرکت در زمینههای مختلف تولیدی، خدماتی و بازرگانی پرداختهام. همچنین سابقه ارزیابی طرحهای امکانسنجی اقتصادی و مالی ارائه شده مشتریان به بانک جهت اخذ تسهیلات ریالی بلندمدت را نیز داشتهام.
بیش از ۲ سال است که به عنوان کارشناس ارزیابی سرمایهگذاری خطرپذیر با صندوق نوآوری و شکوفایی همکاری دارم و در این مدت به ارزیابی طرح¬های ارائه شده به صندوق، جهت سرمایهگذاری خطرپذیر پرداختهام.
از چه سالی فعالیت در حوزه استارتاپی را شروع کردید؟
از سال ۱۳۹۸در حوزه استارتاپی شروع به فعالیت نمودهام. با توجه به حرکت پرشتاب معاونت سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی در عقد قراردادهای همسرمایهگذاری با عاملین و شتابدهندهها در مقطع زمانی مذکور، اولین فعالیت اینجانب تمرکز بر قراردادهای همسرمایهگذاری و اصلاحات لازم در این زمینه بود. در ادامه وارد حوزه ارزیابی سرمایهگذاری خطرپذیر شدم و با مشاهده کاستیهای موجود در طرحهای ارائه شده استارتاپها و انجام مطالعات لازم در زمینه منتورینگ و علاقه وافر در این حوزه، موفق شدم در رویداد جذب سرمایه دوشنبههای استارتاپی به عنوان منتور نقش ایفا نمایم. در ادامه افتخار مربیگری در رویدادهای استانی استارتاپی و رویداد پیوند را داشتهام.
تا به حال چه استارتاپهای موفقی را تحت مربیگری داشتهاید؟
با توجه به حضور اینجانب در بیشتر رویدادهای جذب سرمایه دوشنبههای استارتاپی و این موضوع که تعداد قابل توجهی از این استارتاپ¬ها موفق به جذب سرمایه شدهاند. نام بردن از همه این عزیزان در این مجال نمیگنجد.
به نظر شما کمبود چه چیزهایی در اکوسیستم استارتاپی احساس میشود؟
در اکوسیستم استارتاپی، زیرساختها و ابزارهای مالی سرمایهگذاری کافی وجود ندارد. در سالهای اخیر تلاشهای قابلتوجهی نظیر اجرای مدلهای دوجزئی و سه جرئی سرمایهگذاری و مدل تامین مالی جمعی در این حوزه صورت پذیرفته است اما ابتدای راه هستیم و میبایستی از کشورهای موفق در این زمینه الگو بگیریم. دولت باید انگیزههای لازم برای بخش خصوصی برای حضور مداوم در این اکوسیستم را فراهم آورد. دولت به جای ایفای نقش مستقیم در این اکوسیستم، بهتر است نقش حمایتی و تسهیلگر به خصوص در تامین مالی استارتاپها از بازار سرمایه را داشته باشد.
به نظر شما بزرگترین مشکلی که در بحث سرمایهگذاری خطرپذیر در اکوسیستم استارتاپی ایران داریم چیست؟
مشکلات ساختاری اقتصاد ایران نظیر تورم، سبب بیثباتی و آسیبپذیری در بیشتر بخشها از جمله اکوسیستم استارتاپی که نوپا است و بنیه ضعیفتری نسبت به سایر بخش دارد، شده است. اکوسیستم استارتاپی در بحث سرمایهگذاری خطرپذیر، ابتدا نیازمند تعریف برنامه، چشم انداز و ریلگذاری مناسب جهت حرکت در مسیر صحیح است. بیثباتی موجود در اقتصاد، این امر را دشوار ساخته است. با توجه به بیثباتی ناشی شده از ساختار اقتصاد ایران، ریسک مضاعفی بر اکوسیستم استارتاپی ایران در بحث سرمایهگذاری خطرپذیر تحمیل میگردد که منجر به کاهش انگیزه سرمایهگذار جهت فعالیت در این حوزه میشود. از سوی دیگر تحریمهای بین المللی، زمینه برای فعالیت سرمایهگذاران خارجی را نیز عملا غیرممکن ساخته است.
به عنوان یک منتور چه توصیههایی برای رشد استارتاپها دارید؟
بیشتر استارتاپها تمرکز خود را بر روی بخش فنی کار خود میگذارند و تسلط لازم را بر روی مطالعات اقتصادی مالی و بازار و مسائل حقوقی را ندارند. بهتر است استارتاپها با مطالعه منابع گسترده موجود در این زمینه¬ها همراه با اخذ مشاوره، حداقل دانش لازم در این موارد را کسب کنند تا بتوانند در مراحل مختلف چرخه عمر استارتاپ با اگاهی و قدرت و انسجام بیشتری حرکت کنند و برنامه روشنتری برای آینده خود داشته باشند.
نظرات
نظر ثبت شده، نظر تو چیه؟